TAKA+PARTNERS

ARCHITECTURAL
and DESIGN PRACTICE

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
2019

Πελάτης: Ιδιωτικό

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, ΕλλάδαΚατάσταση: Ολοκληρωμένο
Επικεφαλής αρχιτέκτων: Ασπασία Τάκα
Ομάδα μελέτης: Μαρία Αβραμίδου, Μαρτσέλα Ανθρακοπούλου, Κωστής Κανδύλας, Χριστίνα Χαραλαμπίδου - Κούρφαλη
Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

Πρόκειται για έργο ανακαίνισης διαμερίσματος ορόφου, με επιφάνεια περίπου 135 m2 στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Η ανακαίνιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, wc επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο.
Τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα αποτέλεσαν τον καμβά για τη διαμόρφωση μιας νέας οικογενειακής κατοικίας με διακριτές λειτουργικές ενότητες, αλλά ενιαία αισθητική. Ο κύριος χώρος του σαλονιού διαθέτει εξαιρετική θέα στη θάλασσα, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για τον εμπλουτισμό του χώρου με ρέουσες ενότητες διαφορετικών χρήσεων όπως: καθιστικός χώρος, τραπεζαρία και γραφείο. Οι ξύλινες επενδύσεις σε οροφές και τοιχοποιίες, οι επενδύσεις μέρους της επίπλωσης και των τοιχοποιιών με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και η χρωματική ενοποίηση δημιουργούν ένα ενιαίο αφήγημα στο χώρο.